.:. Aitoc's Avon - Toukokuu 2006 .:.

4.5.2006

Sannilla agitreenit, kävellen taas paikan päälle. Treenit kesti tänään melkein puolitoista tuntia, hieman venyi, mikä ei tietenkään haittaa ollenkaan. :) Teimme kahta harjoitusta. Ensin revittelysuora, jonka alussa oli pieni ohjausharjoitus; sarjana hyppy, hyppy, sivusta kierto, ja se ensimmäinen hyppy toiseen suuntaan ja sen jälkeen olikin samassa suorassa linjassa vielä hyppy, pituus ja hyppy. Sai juosta kieli vyön alla. Sanni oli hieman kohmeessa koko treenin ajan, josko jo juoksua tekisi. Tuntui myös kovasti säikkyvän yhtä treenikaveria, joka muutaman kerran hiippaili pahat aikeet mielessä meidän lähelle. :(

Ensimmäisen sarjan käännös molemmilta puolilta. Toinen rata oli U'n muotoinen; rengas, kepit (ohjasin 'väärältä' puolelta, eli oikealta), hyppy, välistä veto ja hyppy, kierto ja hyppy (nämä kolme siis ihan vieretysten) ja taas revittelysuora hyppy, pituus, hyppy. Ensimmäisellä kerralla varmistin liikaa keppien oikeaa sisäänmenoa, siinä sähläys, toisella kerralla Sanni sai sätkyn hypätessään, kun treenikaveri päätti sählätä samaan aikaan muovipussin kanssa. :P Muuten oikein hienosti meni rata.

Ensi viikolla olisi Ilonalla keskiviikkona treenit, Sannilla taas torstaina, mutta saattaa olla, että ne jää väliin, riippuen meidän pikku-Ammulista. :) Viikonloppuna kasvattajapäivät Veikkolassa, huomenna olisi mölliagikisat taas Mankkaalla, osallistuminen ei ole vielä varmaa.. (Suomi pelaa MM-lätkässä! :D)

9.5.2006

Olemme Alman kanssa olleet vuorokauden kahdestaan kotosalla. Eilen kävelimme hissukseen rannalle haistelemaan tuulosia ja ai että mamma nautti. Silmät tihruina katseli merelle ja haisteli kuono viistosti ylhäällä ilmaa. Kaunista. Harmi että unohdin pakata kameran matkaan. Matkalla kotiin kävimme eläinlääkärin vaa'alla (25.5kg) ja kotiportin edessä takanamme olleet kaksi mummoa kävivät keskustelun.

"Katso nyt tuota koiraa kun se on pullea" sanoo toinen mummo toiselle ja jatkaa
"eihän se pääse enää kunnolla edes kävelemään."

Niinpä niin, taputin Ahmaa päälaelle ja totesin että mennäänpäs Almakulta kotiin syömään, on jo varmaan kova nälkä. ;) Näitä on muutamia nyt ollut, joko on katsottu vain pahasti lyllyvää koiraa tai sanottu "Hyi miten ylisyötetty". No, pian se helpottaa, ja jos Alma menee samaan rimppakinttukuntoon kuin Sanni aikanaan, mitähän saamme synnytyksen jälkeen kuulla..

Toissapäivänä kävelin Sannin ja Ilonan kanssa Rajasaareen. Olimme siellä muutaman tunnin, istuin kalliolla lukemassa matikkaa (tenttiviikko, yak) ja tytöt läträsivät koko ajan vedessä (tietenkin asiaan kuului ylimääräisen veden ravistelu muistiinpanojen päälle, kuinkas muutenkaan ;)). Sanni oli taas niin innoissaan uimisesta, että muutamien omien kierrosten (Sannille ei totisesti tarvitse edes heittää mitään niin se jo ui) ja rantaviivan edestakaisen juokseminen jälkeen, kun kutsuin Sannia luokse, Sanni katsahti ja istahti veteen! :D Näytti hassulta, siellä se jonnin aikaa jökötti, kaula veden pinnalla, muuten vedessä.

Ilona teki rohkean tempun. Iitupienen päällehän kävi pentuna sakemanni koirapuistossa :(, ihan vain tuli retuuttamaan. Omistaja siinä silloin totesikin että se koira tekee tuollaista (ja käyvät puistossa.. ?), luonnollisesti kiersimme sen puiston kaukaa aina kun se terroristi oli siellä. Siitä vaan jäi paha kammo Iitulle, ei ole enää sietänyt sen rotuisia koiria vaan nähdessään käy surutta päälle. Rajasaaressa istuimme sitten kalliolla ja paikalle saapuu kolme sakua samaan aikaan, yksi oli pentu. Ilona huomasi heti nämä (niin kuin aina tapaan kuuluu) ja ennen kuin ehdin nappaamaan Ilonasta kiinni niin sinnehän se sekaan jo juoksi. Häntä oli pystyssä, niska jäykkänä, pyörivät toistensa ympäri. Lopulta Ilona vaan tuhahti ja juoksi mun luokse takaisin, ja ai että kun häntä vispasi ja mikä steppaus kun Ilona selkeästi osoitti "mami mami, minä uskalsin, ei se ollutkaan yhtään pelottava" :D Toivottavasti Ilonan sakuvastaisuus olisi mennyt siinä nyt sitten.

Jaakko ja tytöt palaavat tänään mökkireissultaan kotiin. Alma ei ole osoittanut pienintäkään merkkiä jakaantumisesta. Odotus vaan siis jatkuu. (toivottavasti pennut syntyisivät vasta viikonloppuna, kun on saanut tentit loppuun ja loman alkuun)

Niin ja olihan viikonloppuna kasvattajapäivät Veikkolassa, kiitos mukavasta ajasta muulle porukalle, JUM-testi vaikutti todella mukavalta, toivottavasti saisimme sen nyt käyttöön Suomessakin ja Alman pennut vaikka jo heti testiin. :) Tuli samalla päätettyä asia, mitä ollaan jo hetki haudottu, kesällä TollerSpecialeniin katselemaan, ilman koiria, yhdistetään varmaan kesälomamatka siihen samalla.

14.5.2006

Alman lämmöt on käyneet alhaalla ja ovat olleet nousussa uudestaan. Odottelemme siis edelleen.

Ilonalla oli keskiviikkona ensimmäinen agitreeni. Harjoittelimme tunnin aikana yhtä hyppyestettä ja toisena harjoituksena rengasta. Molemmat Ilonalle jo ihan tuttuja, mutta hyppäämisessä oli liikaa intoa mukana (Iitu jyräsi esteen läpi, mua nauratti, kouluttajaa ei pätkääkään ;)). Paikallaolo oli aivan mahdoton juttu, Iitu ei millään malttanut jäädä odottamaan kun mami meni nakkipussin kanssa eteenpäin. Parani kyllä loppua kohden.

Rengas tehtiin hihnan kanssa, vaikka Ilona sen jo osaakin. Hyppyrima ja rengas oli hyvin alhaalla, rengas taisi olla alimpana mihin menee, rima about mini/medi. Kolmannella toistolla irroitin Ilonalta hihnan ja mentiin este kuten ollaan jo opittukin ja hyvin sujui.

Hieman ikävä mieli jäi treeneistä. Ilonan sanottiin olevan liian lihava ja laihikselle pitäisi mennä (esimerkiksi näyttelyihin meillä ei ole asiaa tuolla massalla ei niin ollenkaan, eli pitää valita varmaan joko agi tai näy?) ja kuulemma emme C/B-lonkkien takia pysty varmaan koskaan kunnolla harrastamaan, estekorkeudet pidetään matalina. :( Tämä on hurjan sääli, niin kovin kun toivoin, että saisin Iitustakin hauskan agikamun. Toivottavasti seuraavat treenit keskiviikkona menisivät hieman paremmin. :)

Sannilla agitreeni torstaina. Otettiin kahta harjoitusta. Viime kertainen revittelysuora yhdistettynä muutamaan kinkkiseen ohjauskohtaan. Suorassa linjassa hyppy, hyppy, kierto ja suoraan takaisin päin, ensin ekalle esteelle toiseen suuntaan, rengas, pituus, kierto eli täyskäännös, sama rengas toiseen suuntaan (meni muuten molemmilla kerroilla, molempiin suuntiin oikeasta välistä heti!), vasemmalla hyppy (takaaleikkaus), oikealla viistosti hyppy, hyppy (takaaleikkaus) ja lopuksi vasemmalla kepit (molemmilla suorituskerroilla suoraan oikein, 'väärän puolen' -ohjauksella).

Sannin kanssa otettiin vielä irtautumisharjoitusta. Takaaleikkauskohdat olisi voinut tehdä valssillakin mutta olisi mennyt hyvin hulluksi noin vauhdikkaan koiran kanssa, eli siksi valitsin takaaleikkuun. Ongelmana vaan sitten se, ettei Sanni irtaudu tarpeeksi ja jouduin tekemään hölmön kiepin viimeiselle hypylle ennen keppejä. Sanni rakastaa palloja, mutta agissa ne eivät kiinnosta ollenkaan. ;) Veimme siis namin vikan hyppyesteen taakse, Sannin kanssa lähdin muutamaa estettä aiemmin liikkeelle ja pyrin saamaan Sannin namien luokse. Menihän se sinne, ylläri, eka este hyppäämällä yli, toinen ali! Ikinä ei ole ennen noin tehnyt. :D Tätä vatkattiin todella kauan ja lopulta alennetulla estekorkeudella ja tukirimalla saatiin Sannille oikea suoritus.

Toinen harjoitus ansaharjoitusta. Vierekkäin putki, A ja puomi, tarkoitus mennä A'lle. Sanni rakastaa A-estettä, luonnollisesti ei siis mitään ongelmaa. ;) A'lta tiukassa kulmassa vasemmalla hyppy (ansana putki), tiukassa kulmassa oikealla putki, mistä suoraan taas A'lle (ansana puomi). Harjoitus meni muuten oikein hyvin mutta lopun A'n kontakti, eikä. Ne on aina olleet Sannin bravuuri, kontaktit otetaan loppuun saakka, nyt loikattiin yli komeasti. Hyvin mahdollista, että siihen vaikutti outo kiepsaus putken takia, mutta mutta..

Muuten olemme olleet ja kuluttaneet aikaa kotosalla. Ja edelleen tosiaan odottelemme. Almasta on nähtävissä, että pennut ovat syntymässä, mutta kuinkahan kauan saamme vielä odotella..

19.5.2006

Almalla ja pennuilla on kaikki oikein hyvin, vaikka alkutapahtumat olivat hieman ikäviä. Näitä kuitenkin sattuu ja tapahtuu ja onneksi niistä yleensä selvitään kuitenkin. :) Rääpäleet kasvaa ja möykkää. Hienoja harrastustassuja niistä varmasti aikanaan tulee.

Ilonalla oli treenit keskiviikkona. Harjoittelimme ensin vanhana esteenä hyppyä, sekä kutsuen hypyn toiselta puolelta, että ohjaamalla koira yksin hyppäämään, apuna tässä kouluttaja ja namialusta toisella puolella. Ilonalla sujui omatoiminen hyppäys paremmin. Kouluttaja huomasi saman kuin minä olen todennut, Iitu loikkaa liian aikaisin ja tästä syystä meinaa rämäyttää aina riman päälle. Kuulemma koira voi sen oikean hyppytyylin oppia itsekin, mutta on olemassa keinoja, millä väärä tapa saadaan pois ja näitä katselemme uudestaan seuraavilla kerroilla.

Uutena esteenä putki (ihan lyhkäisenä ja suorana) mikä ei Ilonalle ollut lainkaan uusi. Tein sen kuitenkin samalla tavalla kuin muutkin, koska Ilonalla sitä virtaa löytyy aika tavalla, ja halusin varmistaa, ettei mene sähläämiseksi taas kokonaan. ;) Hyvin tuli läpi. Toinen ja kolmas yritys vierestä ohjaten ja lähettäen putkelle, molemmin puolin ohjattuna ja hyvin sujui. :)

Vanhana kerrattiin vielä tunnin lopuksi rengasta, mikä sujui hienosti. Kouluttajalta (eri kuin viimeksi) tuli kannustusta kovasti, että vaikka Ilona on tuollainen häslä niin se on hyvä asia jatkoa ajatellen. Näen itse asian samalla tavalla. Nyt saa välillä repiä vaaleita hiuksia päästä, kun toinen innoissaan koikkelehtii, kun menohalu on niin suuri, mutta kyllä se tästä vielä. ;)

Sannin treenit torstaina. Otettiin yhtä rataa: kepit, vasen kulma hyppy, hyppy, A (jonka ihan vieressä putken suu), valssi ja hyppy, oikealla hyppy, oikealla hyppy, putki (vieressä A), hyppy, hyppy, vasemmalla pituus. Kepit meni hienosti, oikeasta välistä sisään ('väärältä' puolelta ohjattuna), hypyt ja A'lle meno hyvä (yllättävää kun kyseessä on Sanni ja Sannin kontaktihulluus ;)). Ympyrän mallinen hyppysarja ihan jeesh, mutta putkeen meno.. A'llehan tuo ampaisi. Oli kuulemma toisaalta mun vika, ohjasin taas päin. ;) Ohjeiden kera ja johan sain Sannin menemään (viimeisen hypyn jälkeen valssi, kiirettä sai pitää ihan tosissaan mutta kyllä sen just just ehtii).

Radan lopussa ei ongelmaa. Toisella kerralla menimme radasta vain keskivaiheilla olevan osan, koska treeniaika alkoi olla lopussa. Eli hyppy, hyppy, putki (vieressä A, eli tässä toisin päin), ympyrän muodossa oleva kolmen hypyn sarja samalla tavalla ja sitten A'lle (edellisellä kerralla tässä mentiin putkeen) ja hyppy. Sannia sai _tosissaan huudella ja kääntää ihan päinvastaiseen suuntaan että sai menemään putkeen alussa. ;) Muutaman kerran siinä tahkottiin. Mutta meni lopulta. Hienoa! Josko kohta tulisi sitä kisavarmuutta taas lisää sitten. Saisi vaan ne juoksut alkaa.. jää pian agirotukin väliin. :(

Kesäuutisia, en ole asiaa vielä sivuilla hehkuttanut. Koirilla ei ole vasta-ainetestejä eli jäävät kotiin, mutta minä ja Jaakko startataan auto heinäkuun lopulla, hypätään laivan vietäväksi ja Ruotsissa aina Mariestadiin, tollerspecialeniin! :) Odotan reissua ihan innolla. Tarkoitus katsoa sekä tottis/agi, ja näyttely. Välipäivänä metsästysosuudet, jos vaan ne ovat sellaisia, että pystyy seuraamaan, niin ilman muuta, muussa tapauksessa kiertelemme lähiseutuja. Takaisin kotiin joko Pohjois-Ruotsin kautta tai käymme jopa Norjassa. :)

24.5.2006

Ilonan agitreenit. Kerrattiin hyppyä niin, että alustalla esteen toisella puolella oli nami ja sinne lähetettiin. Meni oikein kivasti, tosin, kun ennen oli ongelmana, että Ilona hyppää liian aikaisin ja meinaa rämähtää riman päälle, nyt Iitu loikkasi hieman liian myöhään. ;) Selviä hahmotusongelmia. Voisiko myös johtua siitä, että olemme harjoitelleet Ilonan kanssa korkeammilla esteillä..

Yhden hypyn jälkeen vaativampi harjoitus; kaksi hyppyä peräkkäin! Koira jätettiin ensimmäisen esteen taakse ja kutsuttiin toisen esteen takaa. Hienosti mun pieni rämäpää ne hyppäsi. :)

Uutena esteenä otimme Ilonalle jo tutun puomin. Ylösmenokontakti käskyllä puomi, sen jälkeen mene, alastulokontakti odota ja sitten vapaa. Anna-kouluttaja piti hihnasta kiinni, ettei pääse loikkaamaan omin avuin liian aikaisin alas. Oikein hienosti meni sekin este, Iitu tykkää puomista ja yrittää jo kovasti saada siihen vauhtiakin (juoksemista estettiin vielä tässä vaiheessa).

Lopussa vielä kaksi hyppyä vieressä juosten. Ensimmäinen meni oikein hyvin (Ilonalla vähän tapana lähteä mun perään hyppäämättä), toinen ei enää mennytkään. ;) Palaamme askeleen taaksepäin ja harjoittelemme yhden esteen ylitystä vierestä ohjaten.

Itsenäisesti harjoittelimme hyppäämistä pallo apuna, putkea (ekalla meni lähettämällä, toisella kertaa piti kutsua toisella puolella) ja puolikkaita keppejä. On onni, että Ilonalle kelpaa palkaksi myös pallo, se helpottaa monessa asiassa (vauhti ja irtautuminen ainakin), Sannillehan ei kelpaa kuin nakki. ;)

25.5.2006

Sannilla mahtava treeni tänään agissa, teimme pitkän radan (about kolmosluokan tasoa olevan, periaatteessa kai), siinä oli yhteensä 12 estettä. Lisäksi sivussa hyppy - keppi kulman harjoittelua vapaalla ajalla.

Radassa aloitus hypyltä, siitä putkelle, tiukka täyskäännös (pieni vienti ettei hyppää sivusta) ja puomi, putkelta suora yhteys hypylle (ansa). Puomilta 90 asteen kulmassa vasemmalla hyppy, 90 asteen kulmassa oikealla muuri, kierto ja vastakkaissuunnassa takana hyppy, kierto ja 90 asteen kulmassa hyppy, 90 asteen kulmassa oikealla rengas, kierto ja suoraan takana A. A'lta suoraan hypylle, kierto ja tiukka käännös toiselle A'lle josta vielä hyppy.

Huh.

Teimme aluksi meidän toiveesta (Sannin lisäksi vain kolme muuta, saatiin tehotreenit :)) radan kahdessa osassa, pysähdys muurin jälkeiselle hypylle ja seuraava osa jatkui sitten siitä. Viimeisellä kerralla koko rata. Ja sai muuten olla sormi suussa! Hypyltä putkelle ok, putkelta puomille ok (ei edes oikeastaan yrittänyt ansahypylle). Aluksi ohjasin puomilta Sannin hypylle suoraan, mutta käytäntö osoitti (eli siis Tarja-kouluttaja ;)) että Sannille on parempi tehdä liioiteltu vienti ensin suoraan puomilta, sitten 90 asteessa hypylle, vetää tarpeeksi kauas ja ohjata muurille. Tein hyppy - muurin niin, että vedin Sannin vasemmalta puolelta ulos (kokeiltiin myös oikealta, mutta kaarros taisi olla näin liian pitkä). Muurilta taas kierto ja hypylle, ja tämä meni hyvin, jos olisi muistanut millä puolella itse täytyy sitten olla.. ;)

Toinen osa alkoi ensimmäisen osan viimeiseltä hypyltä. Hyppy, kierto takaisin ja ohjaus takana 90 asteen kulmassa olevalle hypylle. Tämän hypyn jälkeen oli ah niin ihana A jo näkyvissä, mutta kun Sannin otti hyvin hallintaan (pyrin tekemään sen todella _liioitellusti ;)), ja muistin sanoa käskyn rengas ajoissa (Sanni muuten hyppäsi joka kerralla renkaan oikeasta läpi ja se mentiin yhteensä jotain 5 kertaa kuitenkin!!) niin homma sujui. En vain muistanut aina sanoa. :P Renkaalta kierto ja täyskäännös A'lle, A'lta hypylle, kierto ja täyskäännös ja samaan suuntaan kuin hyppy uusi A ja vielä viimeinen hyppy.

Puomin ja A'n kontaktit tarpeeksi hyvät, aion niihin nyt panostaa ettei tule siitä ongelmaa. Eli omaa treeniä ja opetan pysähdykset kunnolla (oma huomio, niin, A'llekin koiran voi pysäyttää.. ;)). Muurilta taisi joka kerta tulla 'tiili' alas, argh! Mutta annettakoon anteeksi, käännös oli aika paha, pitää kuitenkin tsekata tuotakin jatkossa. Rengas tosiaan loistava! Jesh. Tyytyväinen olen Sanniin radalla, oman ohjauksen (ohjaamattomuuden) takia ryssittiin toisinaan aika huolella. Vaikka on kyseessä vain harjoitusrata niin jotenkin ne jännittää. Ajattelenko ne turhan kisanomaisesti? Pyrin Sannia palkkaamaan koko ajan vaikka tekikin väärin (siis tuossa radalla kun tiesi, että oma ohjaaminen vei Sannin väärään paikkaan), eipä se Sannin moga ollut. Sanni ei myöskään karannut A'lle, hieno juttu, näköjään sen koiran voi saada hallintaan, kun oikein luottaa ja sanoo ne käskyt _ajoissa.

Omatreeni hyppy - keppi. Ja missä oli meidän ongelma. Avokulma, oikean puolen ohjaus. Kepeillä ei ollut ongelmaa, ehei, ongelma oli hypyssä, minkä Sanni alitti! :o Tuossa luotin siis liikaa ja pääsin Sannin kertaalleen palkkaamaan alituksesta ja sen jälkeen kun kepit meni tosi hyvin. Tuoko koira muistaa sen viimeisen asian, siitä tulee palkka. Ja paskat. Sanni muistaa, että ahaa, menin hypyn alta, sitten kepit, siitä palkka koostui. Seuraavalla kerralla Sanni meni alta, ja seuraavalla, tahkottiin sitten pelkkää hyppyä niin että meinasi kirosanat jo lentää. Sanni kun päättää jonkin asian, niin se on niin sitten. ;) Ei auttanut vaikka mentiin toiselle hypylle -> ali. Kiitos treenikaverille kun huomautti ekalla kerralla, itseltä jäi tosiaan huomaamatta alitus. Voi Nunnua.

Huomenna olisi ollut vapaatreenit, minne ajattelin osallistua, mutta se onkin niin tylsään aikaan, etten pääse Lordijuhlan takia. ;) Pitäähän se nyt mennä sinne, väistelemään kaljapulloja varmaan lähinnä. Veljet tulevat huomenna viikonloppukylään, Jeren kanssa sinne ollaan menossa kuuntelemaan ja ihmettelemään.

30.5.2006

Sannin (ja Ilonan) kanssa tehotreeniä. Sannihan pentujen jälkeen jäi tuollaiseksi löysäksi, pyöriväksi makkaraksi. Eipä viisi kertaa liian iso takki ole näyttänyt neitiä haittaavan, mutta nyt omistajamamille tuli kova hinku viedä vielä Sanniakin kehiä valloittamaan ja tuolla olemuksella sinne ei kannata niin millään mennä. ;)

Ohjelmassa päivittäisen normaalin lenkkeilyn ja touhuilun lisäksi kiinteyttävää (vai lihaksia tuottavaa treeniä..) eli uimista, ravaamista ja mäkitreeniä. Ollaan käyty nyt muutamana päivänä Rajasaaressa ja olen heittänyt Sannille ja Ilonalle keppiä ja nuohan hakee sitä kerta toisensa jälkeen. Lenkkien kesto yhteensä 2 - 2.5h, siitä tunnin verran uimista. Väsyneitä ovat olleet pienet kotona illasta. :)

Tänään laajensimme Sannin kanssa (Ilona oli Jaakon mukana töissä rekkatyttönä) treeniä hölkkäilyyn, eli meidän normaali lenkki, minkä kävelee reippaasti noin kolmessa vartissa, mentiinkin hölkäten, Sanni siis ravasi. Eipä sitä kokonaan jaksanut mennä, pakko oli levähtää pari kertaa, kun lenkillä mukana hölkkäsi noin tusinan verran tollereita ja saman verran tikku-ukkoja. :D Mutta hyvä treeni oli sekä omistajalle, että Sannille. Josko vaikka oma kunto nousisi samalla paremmaksi agikisoja silmällä pitäen. Niistä puheenollen: Ne Sannin juoksut. :/

Pitäisi alkaa jo..

Jää pian agirotu väliin, nyyh.

31.5.2006

Ilonan agitreenit. Taisi pieni olla edelleen aika poikki uintiretkistään, kun tassua painoi treeneissä kovasti ja mielenkiinto oli jossain ihan muualla. Intoa löytyi taas, mutta nyt näki oikein selvästi, kuinka sijaistoiminta meni suoraan sähläyksen puolelle ja mm piti kouluttajia käydä vähän väliä moikkaamassa. ;) Anna-kouluttaja sanoikin osuvasti, että kannattaisi harkita Iitulle välillä nimeä 'Suruna' tai esim 'Rauhallisena' jos tuo hyperiloisuus siitä hieman rauhottuisi. ;)

Harjoiteltiin aluksi taas hyppyjä, meidät jaettiin kahteen, isot (maksit) ja pienet (mini, medi). Ensin yhden hypyn yli vierellä juosten, palkkaus alustalta. Toinen harjoitus kahden hypyn yli, ensin palkkaus alustalta, toisella harjoituskerralla takaapalkaten kädestä. Tämän saimme kotiläksyksi, eli pitäisi opettaa Ilona ottamaan nami mun takaa kädestä. Hm. Esim seuraamisessahan Iitulla on ongelma liika edistäminen, mitä en ole oikein millään saanut pois (se liika into taas..), agissakin, kun Ilona on tehnyt jotain oikein hienosti, pieni kiertää mun eteen hyppimään 'mami mami, näitkö, kuinka hienosti' :P Sellaista treeniä siis tiedossa. Toinen kotiläksy, palkkaaminen oikealla kädellä, Ilona hakee kuulemma vaan mun vasenta koko ajan ja siksi vääränpuolen hyppiminen on vaikeaa. En ole tainnut liian tehokkaasti nyt ihan tarkoituksellakaan opettaa väärää puolta, kun tokokisoihin voisi jossain vaiheessa mennä. No, ehkei tuo kuitenkaan ihan sekaisin mene. Se siis myös treenin alle.

Hypyt suhteellisen hyvin tällä kertaa. Kerran Ilona loikkasi väärästä kohtaa ja rämähti riman päälle, mutta yleisesti kuulemma jo osasi katsoa mistä loikata yli. :) Itsenäisesti harjoittelimme putkea, hyppy-putki sarjaa ja puomia. Pyrin ottamaan kontaktit tarkasti. Putki menee itsenäisesti todella hyvin ja hyppy-putki ei tuottanut mitään ongelmia.

Noin puolessa välissä vaihto ja kepeille. Ensin kuivaharjoitteluna oikealta puolelta, sitten koirien kanssa, jonka jälkeen kuivana vääräpuoli, ja koirien kanssa sama. Ilonan kanssa olen ottanut keppejä peruuttaen, näin teimme nytkin ja meni oikein hienosti. Saimme ohjeeksi kokeilla käden pientä jättöä pois, joka aiheutti Ilonan hyppimisen, meni kuitenkin hienosti edelleen kepit, vauhtiakin tuli heti lisää. :) Mutta hyppiminen pitää saada heti pois, eli käsi takaisin, alas, mutta ei niin selvästi väleihin. Aiheutti sitten Ilonan keskittymisen herpaantumisen (taisi väsy painaa jo kovasti, koska pienen kielikin roikkui poskella jo ;)) emmekä päässeet keppejä kunnolla. Takaisin omaan vanhaan ohjaukseen, jahkasimme sen aikaa, että saimme onnistuneen suorituksen. Kepeistä Iitu tykkää kovasti! :)

Ensimmäistä kertaa teimme treenit niin, että aika per koiraa kohden oli pidempi, koska paikalla oli kaksi kouluttajaa ja koiriakin vain 3+3. Huomasi tosiaan, ettei keskittyminen ja jaksaminen riittänyt, olihan takana tosiaan uimiset ja pitkät kävelyt, pentujen leikittäminen vie varmasti oman tehonsa ja rekkatyttönäkin saanut olla. ;) Kuumakin oli kentällä. Ensi viikolla täytyy pitää Ii ainakin tiistaina vapaalla ylimääräisestä treenistä, ettei ole pieni ihan poikki omissa harkoissa. Hauskaa oli kuitenkin taas, ja ehkä se Ilonan liika innostuneisuus tuosta joskus purkaantuu järkevästi, vauhtia kuulemma pakkauksessa on paljon! (huomattu juu ;))