.:. Aitoc's Avon - Odotuspäiväkirja, 6. pentue .:.

31.3.2015
* Estan juoksut alkoivat viimein, oli niitä muutaman viikon ajan kovasti jo odoteltukin. Matkasuunnitelmat saa alkaa.

2.4.2015
* Juoksun 3. päivä.
* Matokuuri (axilur) koko porukalle kolmeksi seuraavaksi päiväksi. Minna ja Liisa söivät tabletit helposti, Estan kanssa sai hieman keskustella asiasta.

9.4.2015
* Juoksun 10. päivä.
* Heitetään koiria ja lapsia hoitopaikkoihin, Estalle varattuna aika Mäntsälään puoleksi päiväksi progetestiä varten, tulos vielä samana päivänä. Papatesti näyttää suotuisalta ja muutenkin Estalla paikat kunnossa astutusta varten.
* Proge 1.7 , eläinlääkäri arveli että maanantaina voisi olla hyvä aika, sunnuntaina kannattaa jo kokeilla. Olemme joka tapauksessa suunnitelleet reissun niin, että olemme Tanskassa pe-iltana, emme siis kiirehdi vaan jatkamme edellisen suunnitelman mukaan ja yövymme hieman kauempana ensimmäisen yön ennen uroksen kotikaupunkiin saapumista.
* Illalla laivaan, Esta innoissaan reissusta. Häntä kääntyy jo hieman.

10.4.2015
* Juoksun 11. päivä.
* Matkattiin läpi Ruotsin Göteborgiin, lautalla Esta kovinkin rakastunut johonkin paikalliseen sekarotuiseen koiraan, liekö uros kun niin laulatti ja kurlutti.
* Yö Frederikshavnissa. Ihana mökki, vielä ihanampi leikkipaikka.

11.4.2015
* Juoksun 12. päivä.
* 200km Århusiin, leirintäalueella mökin vaihto isompaan että jaksaa olla 3(+?) yötä samassa paikassa. Kuuma!
* Illalla Wallacen luokse ensimmäisen kerran. Moikkasimme ensin uroksen ja ai että, kuten kuvissa mutta luonnepa ei niistä välittynytkään niin ihanan leikkisäksi ja leppoisaksi, oikea maassapyörivä halinalle. Serafinakin oli aivan myyty.
* Esta oikein veti Wallacen luokse kun menimme läheiselle niitylle, kitisi ja veti. Heti oli suosiollinen joten päästimme koirat irti, saman tien käänsi jo häntää ja seisoi Wallacelle. Pieni kunniakierros ja nalkissa olivat, aikaa meni noin 3min. Näinkö helppoa astutus voi olla? Kiinni ehkä vartin verran, ei katsottu kellosta. Matkalla autolle kävi pissillä, pääsi Jaakon otteesta irti.

12.4.2015
* Juoksun 13. päivä.
* Päivällä eläinpuistossa, sisälle olisi saanut viedä koirankin mutta ilman ollessa viileä, jäi Esta autoon ettei niin hämmentänyt muita koirakatselijoita.
* Illalla Wallacen luokse. Jos eilinen astutus oli helppo niin tämä oli todella helppo. Estaa jo itketti pelkkä pihalle saapuminen, nelivedolla niitylle, 1min ja nalkissa olivat. Eipä tarvinnut Wallacen tänäänkään kosiskella kun Esta oli häntä tanassa heti. Kiinni taas sen about vartin, hihnassa autolle.

13.4.2015
* Juoksun 14. päivä.
* Se päivä kun eläinlääkärin mukaan olisi mahdollisesti sopivin aika. Yhden progetuloksen kanssa ei oikein arvioimaan pysty ja meinasimmekin otattaa progen vielä Tanskassa mutta se nähtiin melko turhaksi. Kävimme kuitenkin eläinlääkärillä ottamassa Estan passiin matolääkemerkinnän huomista kotiinlähtöä silmällä pitäen, eiköhän ala olla aika paluulle, Estalla ei häntä enää ihan niin käänny.
* Päivä Legolandissa, sinnekin sai viedä koiran mukana! Esta viileän päivän jälleen autossa odottamassa, helpompi niin.
* Illalla Wallace tuli meidän mökkialueellemme ja niin kuin hännästä näki, suosiolliset ajat olivat melkein takana päin. Wallace sai jo kosiskellakin ja pienen leikkimisen ja juoksemisen jälkeen (kun Esta oli tarpeeksi monta kertaa istunut alas funtsimaan) astutus onnistui, otti vaan vähän enemmän aikaa (ehkä vartti..) Aiemmin ei ollut Esta inahtanutkaan kiinni jäämisessä, nyt huusi kuin pieni eläin, reppanaparka. Vartti kiinni, about.

14.4.2015
* Juoksun 15. päivä.
* Kävimme päivällä vielä sovitusti kuvaamassa koiria, olimme aiemmin aina niin myöhään liikkeellä tai ainakin silloin satoi vettä, nyt saisimme pariskunnasta muistoksi otoksenkin. Esta ei todellakaan enää antanut Wallacen tulla kovin lähelle, ärhenteli ja pisti peffaa maahan, ei suostunut kosioihinkaan. Kävivät uimassa läheisessä jorpakossa, sen lisäksi Esta vielä hieman pyöri kaislikossa. Tuli hienot kuvat, no, ainakin tollerimaiset. ;)
* Kolmen päivän taktiikalla kohti kotia, aika hyvin ajoitettu, tietenkin sitä sitten miettii olisiko astutus onnistunut jopa jo juoksun 11. päivä, tietääpä ensi kertaa varten.

22.4.2015
* Astutuksesta 12/10 vrk.
* Minna kovin kiinnostunut Estan peräpeilistä, Estakin putsaa vähän väliä. Ehkä aavistus limaisuutta havaittavissa.
* Kovin on väsynyt pieni äitikoira, ruokaa söisi melkein meidän ihmisten suustakin. Illalla jonkin verran huonovointisuutta (väsymystä?). Kova on huokailemaan. Vauhtia kuitenkin piisaa kun ulos pääsee tai saa touhuta juoksuisen Liisan kanssa..

24.4.2015
* Astutuksesta 14/12 vrk.
* Puoli kuudelta herätys kun olohuoneessa joku koirista voi pahoin. Esta, kahdesti oksensi, pieni reppana (samalla kyllä mietin että jeshjesh..) Aamupäivällä Esta söi rutkasti heinää pihalla, ruuat maistui kyllä entiseen tapaan ja leivät & letut haki melkein suusta.

10.5.2015
* Astutuksesta 29/27 vrk.
* Ruoka maistunut todella kehnosti, ei varsinaista pahaaoloa mutta meidän pikku possumme jättänyt nyt useat aamuruuat varsinkin kokonaan väliin, iltaisin saattanut hieman närppiä, ainakin, jos Liisa on käynyt annosta kärkkymässä vieressä.
* Hellyydenkipeä on, kulkee mun perässä ja rapsuteltaessa paljastaa masunsa ja kaipaa silityksiä ja rapsutuksia, ei Estalle millään tavalla tyypillistä. Edelleen kyllä pihalla kulkee kuin aropupu konsanaan.

11.5.2015
* Astutuksesta 30/28 vrk.
* Peräpeilistä valui aavistuksen limaa.
* Ultra aamulla. Pitkään sai eläinlääkäri etsiä ja minä jo toivoni meinasin heittää kaivoon. Olivatkin sitten paljon ylempänä mitä oletettiin ja samalla varmistui etteivät ainakaan sitä 30vrk ole vielä iältään, lähempänä 28vrk. Masukarvoja ei alettu trimmaamaan pois, eläinlääkäri pääsi neljään laskuissaan ja siihen lopetettiin, pienet sydämet kovasti sykkivät. :)

21.5.2015
* Astutuksesta 40/38 vrk.
* Ruokahalu on ollut suht ok, hitaasti uppoaa. On vaihdettu pentusafkaan, alkoi vatsa niin laajenemaan ja kun toisinaan ei oikein meinannut mennä mitään niin onpahan ainakin se määrä minkä syö pentumuonaa.
* Masun kasvamisen näkee ihan selvästi, varsinainen möhkäle mutta johan tässä alkaa vuorokausiakin olemaan. Hyvin silti edelleen spurttailee menemään kun sille päälle sattuu.

25.5.2015
* Astutuksesta 44/42 vrk.
* Madotettu toissapäivänä Canexilla. Maistuvuus heikko, niin kuin kaiken lääkityksen suhteen yleensä, ei poikkeavaa.
* Olen välttänyt turhaa punnitsemista mutta sen verran metkan näköinen möhkäle Esta on että oli pakko ennen iltaruuan antamista tsekata missä lukemissa mennään, onko paino noussut vai onko äitikoira vaan levinnyt muuten vaan joka suuntaan. Paino 21.6kg! :D Onpa sirpakka pieni. Paino Estalla normaalisti noin 17.5kg, taisi progenotto hetkellä olla noin 18kg. Senttejä on tullut masuun illan mukaan 7cm, keskipötköön 11cm ja rintakehään kymmenisen. (vertauskohtana vrk 11 mitatut) Mitäpä nämä kertoo muuta kuin hauskaa mittaamistuokiota satunnaisesti. Ruuan jälkeen mittanauha varmaan ratkeaisi.
* Safka maistuu todella hyvin, on vielä kahdella ruokintakerralla mutta ruokamäärää ei ole varsinaisesti lisätty, koko annos menee aamuin illoin, olisi ehkä syytä hieman lisätä mutta en halua ylisyöttääkään, eiköhän sen näe Estasta jos massa alkaa muualta häviämään vatsan jatkaessa kasvuaan. Tuollaista moussea on lisätty ruokiin hieman, samoin pentuöljyä iltaisin.
* Röntgen-ajankohdan pohdintaa.

8.6.2015
* Astutuksesta 58/56 vrk.
* Röntgen. Ei epäilystäkään etteikö masussa mitään kasvaisi, mutta mielenkiinnosta halusin päästä näkemään minkälainen porukka siellä on kasvamassa, onko enemmän kuin se ultrassa nähty neljä, olomuoto kun antoi olettaa että kyllä. Enpä sitten päässyt kuvaustilanteeseen mukaan vaan vasta kun Esta oli jo nostettu pois pöydältä, eläinlääkäri sanoikin heti että kyllä näitä aikamoinen kasa täällä on. Hauskan näköinen oli se kuva, ajattelin että ne olisi jotenkin selkeämpiä ranka siellä, toinen täällä tyylillä, mutta kuva olikin pelkkää kallojen ja selkäruotojen iloista sekamelskaa. :) Elukkatohtori laski seitsemän kalloa ja niihin sopivat ruodot. Ihanan kuuloinen määrä, nyt kun kaikki vielä sujuisi hyvin loppuun saakka ja saataisiin moinen lauma pentulootaan kasvamaan!
* Puntarilla käynti eläinlääkärillä, 24kg!
* Iltalämpö 37.0'c. Eilen illasta 37.4'c.

9.6.2015
* Astutuksesta 59/57 vrk.
* Aamulämpö 37.0'c. Alkuillasta 38.0'c (?), myöhemmin illalla 37.2'c. Tiedä näitä, seuraillaan. Olisiko pompsahtanut korkealle ennen laskua?
* Tuskainen on pieni, hengittää raskaasti ja masu on iso. Pennut pyrkii vatsanahkan läpi ulos, kunnon silmin havaittava möyryäminen, kättä vasten puskevat niin söpösti. Pian, pian nähdään. Pentulaatikossa käydään mutta ei pitkään viihdytä. Hieman läähättää satunnaisesti, ei petailua.

11.6.2015
* Astutuksesta 61/59 vrk.
* Käyrää kun alkoi paperille piirtämään, sehän laskikin tosi nätisti, hitaasti mutta varmasti. Tänään ollut koko päivän jo vähän alempana lämpö ja vihdoin illalla pudottiin alle 37! Jännää. :) Ajoittain läähättää, hieman on petaillut (säkkituolia), mutta suurimmaksi osaksi vaeltelee ja hengittää raskaasti. Maitoa puskee tisuista jo aika tavalla. Aamuruokaan ei koskenut ollenkaan, illalla kipitti innoissaan syömään mutta vähän maisteltuaan jätti käytännössä koko annoksen.
* Jos synttäripäivä osuisi vielä perjantain puolelle, saisi pennut saman syntymäpäivän kuin edesmennyt Ilona-sprinkkumme. Mutta saas nähdä, jo astutuksen aikaan olen lauantain merkannut lasketuksi ajaksi, onhan silloin ensimmäisestä astutuksesta kulunut se 63vrk, liekö Esta niin täsmällinen.

12.6.2015
* Astutuksesta 62/60 vrk.
* Päivä joka on Estan pentujen synttäripäivä. Aamulla lämpö 37.2'c!