.:. Aitoc's Avon - Odotuspäiväkirja, 2.pentue .:.

6.1.2006
.:. Olimme mökillä Sauvossa viikon ja samalla piipahdimme Turussa moikkaamassa Alman tulevaa Ludde-sulhoa. Ludde oli aivan ihana tolleripoika. Hurmasi meidät käytöksellään ja ulkonäöllään totaalisesti.

16.1.2006
.:. Ludde virallisessa silmäpeilauksessa. Ei mitään huomauttamista.

23.1.2006
.:. Almalle varattu aika Mevetiin viralliseen silmäpeilaukseen. Kävi todella hyvin, sopivaa aikaa saa odottaa kolmisen viikkoa, nyt pääsimme peruutuspaikalle. Eli tänään klo19 katselemme miltä näyttää Ammukan silmät. :)
.:. Silmät näyttivät oikein hyviltä, puhtaat ja hienot, kovasti lääkärisetä kehui.

25.2.2006
.:. Kuten kävi Sanninkin kanssa, Alman juoksut alkoivat etuajassa. Eilen myöhään illasta jäi tippa käteen kun pyyhittiin koirien kuraisia tassuja lenkin jäljiltä.
.:. Pohtimista, kannattaako vielä rokottaa Alma (rokotukset umpeen syksyllä, varmuussuojaa hakisin), tarkoitus oli mennä rokotuksille nyt ensi viikolla, mutta juoksut sotkivat tätäkin hieman.
.:. Jos pennut teetetään, papa+proge?
.:. Madotettu päivällä Alman lisäksi myös Sanni ja Ilona Canex-tahnalla.

27.2.2006
.:. 4. vuotopäivä.
.:. Pohditaan, varataanko aika progetestiin. Luin, että ensimmäinen proge kannattaa ottaa jo 8. vuotopäivä (perjantai), tai aiemminkin jopa, mutta Almalla tärpit olleet aina tosiaan lähempänä kahta viikkoa, ehkä noin 12. päivä. Kahdestoista vuotopäivä on tiistai (tai keskiviikko, riippuen miten juoksun alun ajattelee). Päätöksiä pitäisi tehdä. En usko, että olemme silloin myöhässä, toisaalta, viikonloppuna jos katselee vuotoa, niin voihan sitä hätätapauksessa lähteä jo ajamaan ilman progeakin.
.:. Jalostustoimikunta ei puolla Alma-Ludde -pentuetta, koska Alman näyttelyiden keskiarvo on H (kakkonen). Muuten ei mitään huomauttamista. Aiomme kuitenkin pennuttaa Alman, koska kielto ei tullut luonteen, eikä terveyden puolesta, ja olemme ottaneet Alman puuttuvat ominaisuudet huomioon valitsemalla mahdollisimman sopivan uroksen. Ludde on siis oleva Alman sulho. :)
.:. Huomenna soitto eläinlääkärille (proge).
.:. Almalle jalostuskoiran eläinlääkärikuluvakuutus? Kuten Sannin kanssa huomasimme, vakuutuksesta totisesti oli hyötyä. Asia selvitetään viikon kuluessa.
.:. Odotettu astutuspäivä tulee olemaan 12.vuotopäivä 8.3 (keskiviikko) - 14.vuotopäivä 10.3 (perjantai). Jaakon pitää sumplia töiden kanssa, mulla onneksi helpohko tenttiviikko edessä.

1.3.2006
.:. Soitto eläinlääkärille (Arkki). Ei kannata välttämättä ottaa progea vielä torstaina, liian aikaista, mutta maanantai voi olla liian myöhäistä. Kehoitettiin soittamaan Mevetiin, mistä saa tuloksen samana päivänä. Soitin sinnekin, ja ei, hekin lähettävät näytteen Tampereelle. Mevet on auki viikonloppuna mutta ei hyödytä, koska näyte ei kuitenkaan lähde minnekään.
.:. Nyt siis seurailemme tilannetta viikonlopun ja maanantaina sitten testeihin. :)
.:. Alma joko kosiskelee Ilonaa tai pitää Ilonaa pentunaan. Toivon toista vaihtoehtoa. Iitulla on ainakin puhtaat silmät, korvat ja otsa koko ajan. :D

7.3.2006
.:. Maanantaina kuudes päivä olimme eläinlääkärissä progetestissä. Tänään saapui tulos, joka näytti 0.6 arvoa. Eli vielä on kovin alhaalla. Menemme torstaina uudestaan testaamaan, eli siitä tulos saadaan perjantaina. Viikonlopun aikana ehkä sitten ajelut Ludden luokse. :)

10.3.2006
.:. Torstaina 9.pv uusi proge. Saimme tuloksen, joka on vasta 1.5, nousussa kuitenkin. Eläinlääkäri suositteli, että ajamme sunnuntaina 12.pv uroksen luokse katsomaan. Todennäköisesti tosin saattaa tulla vielä pakit.

12.3.2006
.:. Vuodon 16. päivä
.:. Turussa illalla, ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta, Alma ja Ludde oli kuitenkin niin innokkaita, että päätimme pitää pienen tauon ja yrittää muutaman tunnin kuluttua uudestaan. Uusintayritys oli aluksi laimeampi, mutta tuotti tulosta. Koirat olivat 15 minuuttia kiinni toisissaan.
.:. Alma uskomattoman valmis. Oikein huusi sydäntä särkeävästi autossa, kun tajusi mihin ajamme, ja ulkona hihnassa Ludden lisäksi itki myös Alma. ;) Raasut.
.:. Astutus oli siis suhteellisen helppo, vaikka ensimmäinen yritys veikin aikaa jonkun verran.
.:. Toisin kuin Sannin kanssa, joka mieluusti halusi hieman tukea astutuksessa, Alma ei sietänyt ketään auttamaan vierelle. Koirat halusivat hommailla keskenään ja kiinnijäädessään mentiin vasta apuun.

14.3.2006
.:. Vuodon 18. päivä
.:. Turussa Luddea uudestaan moikkaamassa. Koirat olivat todella innoissaan nähdessään toisensa, ihana leikki alkoi heti kun portista pääsimme sisälle. :) Meni 20min ja olivat nalkissa, kiinni jälleen 15min ja Alma hetkeksi rauhoittumaan ja sitten pissimättä autolle.
.:. Luotamme kahteen astutuskertaan, nyt siis vain odotellaan.

18.3.2006
.:. Vuodon loppusilaus.

21.3.2006
.:. Massu 51.5cm
.:. Rinnus 64cm
.:. Paino 19.2kg

23.3.2006
.:. 1ast 11vrk // 2ast 9vrk.
.:. Alma muuttunut lenkkien suhteen hieman itsepäiseksi, haluaa itse määrittää tahdin ja lenkin suunnan. Pieniä pysähdyksiä toisinaan ja hetki sitten ihmetellään.
.:. Sisällä Alma on todella hellyydenkipeä. :) Kaipaa koko ajan syliä ja silityksiä.
.:. Ruoka maistuu hurjan hyvin, mutta siinä ei Alman tilanteessa olekaan mitään ihmeellistä. :D

25.3.2006
.:. 1ast 13vrk // 2ast 11vrk.
.:. Eilen Alman peräpeilissä oli hieman punertavaa/rusehtavaa tahmaa, ei haissut millekään. Sannilla samoihin aikoihin sama ilmiö.
.:. Iltapissalle lähtö hankalaa, ensin pistettiin jarru pohjaan sisällä, siitä lähdettiin kuitenkin, ovesta ulos rappuun ja ensimmäisten portaiden yläpäässä täysjarrutus. Sai hetken aikaa houkutella ja tulihan se Alma lopulta. Käveli mun ohi tyyliin 'hähhää, kuhan kokeilin menisikö läpi ;)'

2.4.2006
.:. 1ast 21vrk // 2ast 19vrk.
.:. Myöhäisiltapissalla. Almaa laiskotti, katselin jo alkumatkasta, että ontuuko pieni tassuaan. Njää, laiskuutta vaan. Koko päivän ollut hieman nuutunut, tehtiin 3h kävely päivällä, siitä johtuvaa, ajattelin. Myöhäislenkillä Jaakkokin mukana, käveltiin normaalia reittiä, josta poikettiin eräälle oudommalle pikkukujalle ja tarkoitus vielä kiivetä yksi mäki ylös katsomaan, mitä siellä on. Mäen alapäässä Alma jarruttaa, jahajaha, ei siis jaksa kiivetä. Ja vielä mitä, ei ollutkaan kyse jaksamisesta, pieni oksensi muutamaan otteeseen. Reppana. Yritä siinä nyt sitten olla pienen vierellä keskellä risteystä ja pidätellä hymyä, mikä väkisin nousi huulille (sanotaan, että pahoinvointi on suhteellisen selkeä merkki raskaudesta).
.:. Hellyydenkipeyttä ollut hurjasti kotona. Alma myös nauraa ihan koko ajan. Pelkästään aamuherääminen, kun sanoo koissuille huomenta, saa Alman hymyn korviin. Ihana rusina. :) Nyt ollut selkeästi nuutunut ja nuolee takaosaansa. Vuotoa en ole ainakaan havainnut.
.:. Ilonan ja Alman yhteishoitamiset ovat aivan ihania, Alma pesee Iitun silmät, Ilona kirputtaa Alman korvat. Hellyyttäviä otuksia.
.:. Nyt voisi asiansaosaava kasvattaja nähdä tiineyden merkkejä. Minä en taida ihan sellainen vielä olla. 8) Ultrapohdintaa kuitenkin ollut, josko kuitenkin menisi jo ennen pääsiäistä, torstaina.. Hm.

4.4.2006
.:. 1ast 23vrk // 2ast 21vrk.
.:. Alma vuotaa: väritöntä, hajutonta limaa. :) Juurikin bongasin kun kotiin saavuin koulusta. Voisin lyödä pääni pantiksi, kyllä pieni on kantavana, massukin ihan selvästi pömpöttää, ihan aavistuksen verran, kyljestä turkki hieman sojottaa. Pihalla laiskuutta, ei ole ollut pahoinvointia enää, uupunut kotosalla, rappusten alkumatka on edelleen tahmainen, ruoka maistuu edelleen hurjan hyvin (yllättävää kun Almasta on kyse ;)).

5.4.2006
.:. 1ast 24vrk // 2ast 22vrk.
.:. Alma the SuperSyöppö kiskoi aamulla ruuan poskeensa, mutta paljon hitaammin kuin Sanni, yksi tai kaksi nappulaa kerrallaan _pureskellen ja muutaman kerran mietti syömisen syntyjä syviä. Hih. Meidän hassuAlma. :)
.:. Päätetty, että ultra on torstaina, jos näyttää tyhjää, niin seuraavalla viikolla vielä uudestaan katsomaan. Luulisi tuossa jo vaan näkyvän, mitä pitäisikin näkyä. (viimeisestä astutuksesta silloin 30vrk)

9.4.2006
.:. 1ast 28vrk // 2ast 26vrk.
.:. Jos voisi sanoa, että Alman ruuansyömistahti voisi vielä edelliskerran jälkeen hidastua, niin se olisi tässä tapauksessa täysin totta. Hah. Alman ilme on aika mahtava, kun se menee kipolleen ja tuijottaa sieltä ilmeellä *..tun akka, mitä pask..* :D Hassu Ammuli. Jos tuon masussa ei ole pentuja, niin ei sitten missään. :)
.:. Alma on selkeästi pullistunut, vielä lisää. Massun ja kylkien välissä on leveyttä ja muoto on kadonnut jo hieman. Makuulteen myös näkee selvästi, että Alma on saanut massaa. Senteissä ei ole huomattavaa nousua, muutama lisäsentti masussa ja kyljissä.

10.4.2006
.:. 1ast 29vrk // 2ast 27vrk.
.:. Varasin tänään ajan Almalle ultraan, tarkoituksena mennä lääkärille keskiviikkona tai torstaina. Lääkäri kehoittikin meitä saapumaan paikalle jo tänään.
.:. Hymy huulilla voin siis kertoa, että täältä tervehtii nyt Alman lisäksi Tiuhti, Viuhti, Hemuli, Nuuskamuikkunen ja PikkuMyy. :) Neljä ihan varmaa pentua näkyi ruudussa, pienet sydämet sykki ihanasti, ja viides mahdollisesti välillä. Lääkäri sanoi, että varmaa määräähän ei voida sanoa, mutta ainakin on selvästi tiineenä ja ainakin se 4 pientä alkua siellä Almaa kiusaa. :)
.:. Tänä aamuna Alma söi ruokansa vielä hitaammin kuin aikaisemmin, Ilona ja Alma olivat melkein samaan aikaan valmiita ja se on jo jotain, Iitu kun on _todella hidas syömään! :D
.:. Painonseurantaa: 6.3. 19.2kg // 10.4. 22.0kg

13.4.2006
.:. 1ast 32vrk // 2ast 30vrk.
.:. Alma ollut voipuneen oloinen. Aamulla oksensi kahdesti.
.:. Ruoka vaihdettu hiljaksiin penturuokaan (Bento Kronen, samassa merkissä siis pysyttiin). Vaihdoksesta ei oireita, mutta ruoka ei edelleenkään maistu kovin hyvin.
.:. Tisujen punoitusta ja turvotusta ollut jo muutamana päivänä. Massu pömpöttää kauniisti. On pehmeä. :)

16.4.2006
.:. 1ast 35vrk // 2ast 33vrk.
.:. Alma syö edelleen hitaammin kuin normaalisti, mutta ruoka maistuu. Ruoka on jo kokonaisuudessaan Bento Kronenin pentupöperöä. Pyöristymistä ja tisujen pienoista kasvamista ollut. Muutama päivä takaperin vuoti pikkuisen limaa.
.:. Laskeskeltu, että ensimmäisestä astutuksesta 63vrk on sunnuntaina 14. toukokuuta. Eli siihen on nyt ihan tasan 4 viikkoa aikaa. :)

21.4.2006
.:. 1ast 40vrk // 2ast 38vrk.
.:. Ihan sama pitää todeta kuin Sanninkin odotuksen kohdalla: Ollaanko tässä tosiaan jo näin pitkällä! :o
.:. Almamamma kasvaa ja pyöristyy. Lenkit on aikamoista jolkottelua, välillä jäädään miettimään rauhallista maailmanmenoa ja nuuskitaan hieman pusikoita, tai ollaan vaan paikallaan ja huokaillaan. Vähän nuo meidän portaat alkaa tosissaan jo huolettamaan, Alma tekee niissä pieniä pysähdyksiä, lähinnä jos tuo mamma ei jaksa niitä mennä enää loppuvaiheessa. Kuka sen jaksaa kantaa. :P
.:. Eilinen kotipunnitus antoi tulokseksi 23.2kg (ennen astutusta 19.2kg), eli tasan 4kg tullut lisää. Massu on reilu 60cm (hieman astutuksen jälkeen 51.5cm) eli kasvua melkein 10cm ja rinnanympärys on nyt noin 73cm (hieman astutuksen jälkeen mittaus 64cm). Alma ei siis kasva vain kuvitelmissa, mitat venyy ja paukkuu. ;)
.:. Limaa on vuotanut nyt joinakin päivinä tässä, ruoka maistuu hieman paremmin kuin yhdessä vaiheessa, ei kuitenkaan Almamaisen hanakasti. Olen muutaman kerran jakanut ruokaa niin, että olen antanut välipalan iltapäivällä, jos Alma on näyttänyt kovasti huonovointiselta. Varsinkin illalla Alma läähättää kovin, taitaa masussa olla aikamoinen melske. :)
.:. Olin tuntevinani pieniä kuplia jo eilen vatsan läpi, mutta saattaa olla, että kyseessä oli vain masun mörinä ja siitä johtuva pieni pulputus. ;)

24.4.2006
.:. 1ast 43vrk // 2ast 41vrk.
.:. Hassu-Alma oli aamusta ruokakipolla hyvin pahoinvoivan oloinen, söi hyvin hitaasti (yksi nappula kerrallaan ja nekin pilkkoen). Lopulta pitkän ajan ja noin kymmenen nappulan jälkeen Alma siirtyi vesikipolle (yleisesti merkki, että ruokailu on päättynyt) ja jäi sille tielleen. Tämä tietenkin sai ketjureaktion liikkeelle, mihin liittyi Ilonan syömisen loppuminen ja Alman pentusapuskan kyttääminen ja kun tajusi, ettei ole Alman ruokaa saamassa, siirtyi Sanni molempien kippojen eteen ja katsoi aivan innoissaan 'mitä, nämä kaikkiko jäi minulle!' ;)
.:. Lenkit ovat todella matelua. Sanni ja Ilona pääsevätkin omille pitkille lenkeilleen ilman Ahmaa, Alma kun on mukana niin kierretään näitä kortteleita ja päivälenkillä on Alma hieman paremmin jaksanut kävellä jopa tuohon puistoonkin. Massu on iso kuin mikä, reppana, ja kolme viikkoa olisi vielä jäljellä. Tai itse asiassa, kolmen viikon päästä oletettavasti iloinen perhetapahtuma on jo tapahtunut. :)
.:. Tyttölauma madotettu (Axilur), kolme päivää, tänään olisi se viimeinen. Sanni ja Alma pureskelevat nappulat, Ilonalle pistän kurkkuun.

25.4.2006
.:. 1ast 44vrk // 2ast 42vrk.
.:. Aamuruuasta Alma kieltäytyi kokonaan. Ajattelin ensin, ettei Alma vain kuullut 'ole hyvä' -käskyä ja kehoitin menemään kipolle uudestaan. Alma haki kupista kolme nappulaa, peruutti ja pilkkoi ne keittiön lattialle. ;) Ilonan jämät maistui hetkeä myöhemmin. Eilinen päiväruoka (aamusta jäänyt) meni suhteellisen hyvin alas ja iltaruoka maistui.
.:. Almareppanalla hankalaa, jos pitää yrittää putsata. Pientä limaista vuotoa on ollut edelleen, mutta Tahmis ei keksi, kuinka pystyy venymään masunsa yli. Oli aamulla taas surkeaa katseltavaa kun toinen yrittää ja yrittää löytää sopivaa asentoa. Raasu.

26.4.2006
.:. 1ast 45vrk // 2ast 43vrk.
.:. Alma ei edes vilkaissut aamuruokaansa. Luvan saatuaan meni vesikipolle, hörppi hetken ja liukeni paikalta. Tarjosin saman ruuan muutamaa tuntia myöhemmin, mutta sekoitin joukkoon hieman tonnikalaa (niin, taas lahjomista..) ja kaikki meni. Oliko syynsä sitten sillä, että nappula oli liotettua, vai sillä, että nostin kupin jakkaralle, mutta ainkin ruoka maistui.
.:. Kävely ulkona taas kovin kankeaa. Nyt mennään jo ihan etanavauhtia suurin osa ajasta, ja pysähdyksiä oli iltalenkillä, mm keskellä ratikkakiskoa. :o Meinasi siinä ihmetys tulla, että kuinka saan sen siitä pois, kantaa ei jaksa, ja oli nuo kaksi muutakin mukana. Varmaan autoilijat vieressä katsoivat ylipulleaa koiraa ja omistajaa, joka ei saa pullaan mitään kontaktia. 8)
.:. Portaat mennään myös hitaalla. Kun ollaan Jaakon kanssa molemmat liikenteessä, saa Alman helpommin alas (kun toinen menee alas odottamaan), mutta yksin sai houkutella ensimmäisten portaiden yläpäässä, samoin tällä kertaa myös toisten. Voi toista.
.:. Pennut rokkaa masussa aika tavalla. :)
.:. Viikonloppuna vapun kunniaksi kasataan varmaan pentulaatikko makuuhuoneeseen sängyn vierelle. Järjestys vaihdettiinkin joitakin aikoja sitten ihan pentulootaa silmällä pitäen toisenlaiseksi, mahtuu mukavammin ja ennen kaikkea saadaan laatikko pois ikkunan luota, tuonne hieman syvemmälle makuuhuonetta (pois auringonpaisteelta ja viimalta).

27.4.2006
.:. 1ast 46vrk // 2ast 44vrk.
.:. Ruoka on maistunut taas paremmin. Olen liottanut nappulat aina veteen ja sekoittanut joukkoon hieman piimää (ja lusikallisen-pari kissaruokaa makua antamaan). Ruokamäärää olen lisännyt jonkun verran, pidän kuitenkin Alman kylkiluita mittarina oikeasta annoksesta, ei saa tuntua liian selvästi missään nimessä, mutta ei tietenkään kadotakaan.
.:. Päivälenkin jälkeen Alma oksensi muutaman kerran. Alma kuljetettiin autolla pieni matka, siihen päälle rauhallinen kävely (Alman jaksamisen mukaan), ja autolla kotiin. Liekö kuumuus ja autolla matkustelu ollut hallaa. Vältämme siis tästä lähin turhaa Alman kuskaamista.
.:. Pennut liikkuvaisia päivällä. Hurja potkiminen pienen Alman masussa.

1.5.2006
.:. 1ast 50vrk // 2ast 48vrk.
.:. Ruokahalu todella huono. Annan pieniä annoksia neljästi päivässä. Isoa annosta ei Alma jaksa syödä. Liotan edelleen (kokeilin kovana, mutta sellainen ruuanmuoto sai osakseen vain mulkoilua) ja sekoitan ihan hieman piimää sekaan.
.:. Ulos pitäisi päästä usein ja vaikka väliä edellisestä kerrasta olisi vain muutama hassu tunti, niin Alma lorottaa viitisen litraa nurmikolle. Yöllä, jos vain herätään Alman ryminään, heitetään ulos.
.:. Pentulaatikko kasattu, turvalaidat pitää tosin vielä asentaa paikalleen. Kun pistin laatikkoon peittoa ja tyynyjä, Alma meni sinne heti katselemaan ja jäi lepäämään tyynyjen päälle, mutta perässä tulivat myös Sanni ja Ilona. ;) Siellä koko lauma sitten oleili, mamia myöten.

2.5.2006
.:. 1ast 51vrk // 2ast 49vrk.
.:. Eilen illasta sorruin ja kävelin kauppaan ostamaan jauhelihaa ja raejuustoa. Ei se ruokahalu vaan tuntunut millään palaavan ja hyvä Alman kuitenkin on jotain syödä ettei ihan kuivu. Iltaruoka (pentunappulaa liotettuna, reilusti jauhelihaa, raejuustoa) ei maistunut. Hieman Alma ruokaansa nirsi, mutta jätti melkein kaiken kippoon. :P
.:. Aamuruokana liotettua pentunappulaa, vielä reilummin jauhelihaa ja raejuustoa, ja alkuun ei taas meinannut maistua niin ollenkaan. Pienen haistelun ja muutaman närsimisen ja ruuan kuljettelun jälkeen Alma kiskoi -hitaasti, rauhallisesti, mutta varmasti- koko annoksen. :) Olipa ihana nähdä, että pieni syö.
.:. Ulkona saa käydä yhä tiheämmissä määrin. Vaikka Alma pääsi illan viimeiselle pissalle klo24 ja pissi peräti kahdesti, ja Jaakko tuli töistä heittämään koiria ulos klo5 yöllä, oli Almalta päässyt kahdet pissat sisälle. Raasu. Kohtu varmasti painaa virtsarakkoa, toinen ajatus on nyt myös se, että saattaahan olla, että pennut siellä niin kovin jumputtaa yhtäkkiä, että pidätyskyky heikkenee. Jatkossa taidamme herätä joka yö nyt heittämään koiria pissalle. Mielummin niin kuin toisen pitäminen kovassa hädässä sisällä.
.:. Aamulla kun heräsin oli mukava avata silmät ja todeta, että Alma nukkui möhömahoineen pentulaatikossa tyytyväisen näköisenä. Taisi ottaa paikan omakseen.

3.5.2006
.:. 1ast 52vrk // 2ast 50vrk.
.:. Jauheliha-pentumössö pääsi kamalien ruokien listalle. Pelkkänään jauhelihaa Alma söi ihan vähän. Iltaruoka ja aamuruoka jäivät siis väliin. Tänään päivällä annoin Almalle rasvaista lihaa (samaan aikaan kun Sannin ja Ilonan silmät pyörivät ympyrää päässä jo pelkästä tuoksusta, Alma peruutti lihan luota pois ;) suostui kuitenkin lopulta pitkin hampain syömään, syötettynä), piimää ja raejuustoa kahvikupista (kaikki keinot ovat sallittuja) ja kissanruuan jämät (maistui oikein hyvin). Sanni ja Ilona saavat puolittaa Alman pentumössön iltapalalla. Ovatkin raukat olleet aika nälissään viime aikoina..
.:. Lenkillä taas köntystelyä, välillä käveltiin jo tosi vauhdikkaastikin. Massu pipinä, oksentelua. Selvästi närästää ja on huonovointisuutta. Sängyn alle Alma ei enää kankea itseään nukkumaan, taisi huomata että on mahdotonta. ;)
.:. Alman paino 24.2kg (5kg tullut siis aikaa ennen astutusta lisää) - jostain sitä massaa vaan kerääntyy kuitenkin. Massu 63cm. Rinnus 74cm.
.:. Annettu matolääke Almalle (Canex-tahna). (ja ei ollut muuten mikään helppo juttu..)

4.5.2006
.:. 1ast 53vrk // 2ast 51vrk.
.:. Eläinlääkäriltä uusi ohje; vesipaasto. Hiljaksiin riisin keitinlientä, kun vatsa rauhoittuu, niin pikku hiljaa lisäämään riisiä, raejuustoa, keitettyä kanaa. Hurjalta kuulostava ohjeistus, kun kantoviikkoja takana kohta kahdeksan, mutta ensinnäkään Alma ei syönyt enää yhtään mitään, toiseksi, jos jotain sai hieman menemään, tuli se heti ulos toista kautta (ellei molempia). Mahtaa olla kovat jytinät sisuskaluissa, kun noin etoo. :( Pennut kuitenkin potkivat kovasti, kai pienet siellä lusikoiden kanssa odottavat ruokaa. ;)
.:. Mikä juhla meillä olikaan kotona, kun Alma söi itse hyvällä ruokahalulla riisiä kupista! Päivän mittaan annoin 20 teelusikallista nutriplusgeeliä ja riisin keitinlientä aluksi ruiskulla, lopulta Alma joi sitä jo myös itse (ei ollut mitään ihan herkkua raasun mielestä ;)). Illalla annoin varovaisesti 4 kourallista pentunappuloita kädestä (yksi kerrallaan, jos tarjosi enemmän, Alma peruutti pois). Kakka on kiinteää taas! Ei tee varmasti ripuli oikein hyvää tässä vaiheessa, kuihduttaa nopeasti.
.:. Käytiin ostamassa pentulaatikkoon helposti pestäviä peitteitä (suhteellisen ohuita, että mahtuu kivasti koneeseen ja kuivuukin näppärästi narulla). Lattiat pesty todella huolellisesti, toistan pesun vielä ainakin kertaalleen ennen pentujen syntymää. :)

5.5.2006
.:. 1ast 54vrk // 2ast 52vrk.
.:. En ole Almasta heittänyt sivuille yhtään 'näin kantoaika etenee' -kuvia, tässä ennen ja jälkeen otokset. Kuvaustilanteet ei ihan verrattavissa ja ensimmäinen muutenkin painokelvoton (sarjassamme, näitä ei nettiin ;)), koska turkki on pahimmassa vaiheessa. Toisessa kuvassa, joka on otettu tänään meidän pihalla, Alma on parhaimmassa turkissaan. :)
.:. kuva (tammikuu 2006) .:. ennen
.:. kuva (toukokuu 2006) .:. jälkeen

7.5.2006
.:. 1ast 56vrk // 2ast 54vrk.
.:. Vatsa pysynyt kunnossa, ruoka maistui muutaman päivän oikein hyvin, tänään taas aika heikosti. Pentunappulaa on kuitenkin mennyt puolet siitä 'mitä pitäisi mennä'. Alma ajoittain hyvin tuskainen jo, pennut myllertää kovin.
.:. Lämpöjä olen mittaillut muutamana iltana, tänään ensimmäistä kertaa aamulla ja illalla. 37.3 - 37.7 'c on näyttänyt. Alma antaa hyvin mitata lämmön, häntä vain huiskii koko toimituksen ajan. ;)

10.5.2006
.:. 1ast 59vrk // 2ast 57vrk.
.:. Edelleen ollaan yhtenä kappaleena. :) Lämmöt reilu 37'c, mittaan neljästi päivässä.
.:. Eilen illalla petailua pentulaatikossa (tosin, piilotti luun kun tarkemmin asiaa tutki), yöllä heräsin sohvan tehokkaaseen petailuun (tosin, kun asiaa tutki tänään päivästä, Alma piilotti taas luun ;) - ei harrasta tuota muuten, liekö oudosta olosta johtuvaa sijaistoimintaa).
.:. Ruokahalu syötettynä ihan kohtalaisen hyvä. Pentunappulaa. Vatsa pysynyt kunnossa.

13.5.2006
.:. 1ast 62vrk // 2ast 60vrk.
.:. Klo 20.30 lämpö 36.6'c! Sitä ennen mittailtu; tuntia ennen 37.0'c, aamulla klo 10 37.5'c, tuossa välissä 37.3'c ja 37.1'c. Tasaisen varmasti siis lähti putoamaan. Alma läähättää ja on tehnyt kovasti pesiä meidän vuodesohville. ;) Suolentyhjennystä päivän mittaan.

14.5.2006
.:. 1ast 63vrk // 2ast 61vrk.
.:. Yö oli todella levoton, Alma petasi, ravasi ja läähätti. Eipä paljoa nukuttu. Mittasin noin muutaman tunnin välein lämmön, joka pysyi alle 37'c. Aamulämpö myös 36.8'c ja 36.9'c.
.:. Kello 11.30 Alma läähätti todella hurjasti ja teki kovasti pesää sängylle, lämpö 37.3'c! (ollut siis alhaalla siihen mennessä 15h) Tuntia myöhemmin 37.5'c. Läähättää, on jo omassa pentulaatikossaan. Ollaan kävelty portaita ja pientä kävelyä ulkona.