.:. Aitoc's Avon - Heinäkuu 2008 .:.

18.7.2008

Kuukausikirja. :)

12.6. tosiaan oltiin tokokisassa sekä Ilonan (minä ohjasin) että Alman (Jaakko ohjasi) kanssa. Ilona oli niin liian lähellä ykköstulosta että jäihän sitä hieman mittimään, varsinkin kun tuomari liikkeenohjaajaa myöten sanoi että jos olisit pokkana kääntynyt ja varmistanut sen maahanmenon. Niin. Sitä vaan halusi tehdä kaiken oikein ja sivusilmällä katsottuna Ilona lähti menemään maihin. Olikin sillain tehnyt mutta kun mami jatkoi matkaa, kohautti hartioita ja nousi takaisin istumaan. Pah. Hyppyliike muuten oikein jeesh, mutta Ilona ahneena sprinkkuna :D kävi katsomassa hyppäämisen jälkeen olisiko liikkeenohjaajan taskussa ne puuttuvat lihapullat mitkä mami epähuomiossa ;) unohti autoon.. Alma ei ollut kisassa oma itsensä ja mm loistava seuraaminen kärsi. Mikä lie niin vaikutti mutta ei saatu lähtöpassia vielä avoimeen. Kivaa oli kuitenkin kaikilla, se on aina pääasia.

Nyt lauma on ollut 3-4 kesän mittaan; Alma on Tonin luona kesäkylässä, näin neitiä viimeksi viikko sitten ja oli niin tyytyväistä, iloista ja hyvinvoivaa koko pakkaus että kiitos kovasti Toni, Riikka ja lapset loistavasta huolenpidosta. Juuri sitä mitä Alma kaipaa; olla ainokainen ja saada jakamaton huomio. Pertti on ollut silloin tällöin kyläilemässä, Pisaman kohelluskaverina.

Rinkelipentujen viimeiset pentuskabat on käsillä, huomenna Sinna pohjoisessa, sunnuntaina Pisama ja Pertti Helsingissä, ja vielä viikon päästä Sinna Turussa. Sunnuntaina myös Sarabi nähdään kehässä. :) Ensimmäisiin junnukehiinkin on jo Pisama ja Pertti ilmoitettu, niin ne vaan kasvaa. En ottanut viimeksi Pertin painoa ylös, mutta meidän pieni 8kk ikäinen Pisama painaa mukavasti vain reilun 22kg..

Emme suinkaan ole vain näyttelykehiin suuntautuneet, valitettavasti vaan pentujen kanssa oikein muualle vielä pääse (ja tuossa taukkipentuiässä ehken edes tokoa yrittäisi _kisata), Ilonalle on katsottu niin tokoa kuin agia, samoin mejään ollaan edelleen yritetty (laihoin tuloksin tässä männä vuosina). Sprinkkupennut on myös taippareihin laitettu menemään. Kunnon vesipetoja kaikki, varsinkin Pisama ja Sinna, saisi vedestä ollenkaan pois. Saas nähdä mitä käy kun 9.5kk ikäiset kakarat näyttää miten taipuvaisia ovat. ;) Ikä on aika mielenkiintoinen. Treenejä on tulossa Ilonalle agin merkeissä, Pisamalle tokon ja jos Sannia saisi PK'n pariin, vaihtoehtona tokon voi/evl ja itsetreenaus agi. Ohjelmaa piisaa.

Kiitos Tuomon (Jippo-tollerin ja Metku-bc'n omistaja), ollaan aivan koukussa uuteen harrastukseen ja maastoa on kahlattu hienosti läpi viimeisten viikkojen aikana. Geokätköjä etsitään ja mm eilen oltiin 6h salmen ulkoilualueella haravoiden metsiä, soita, kallioita ja nähtiin hienoja muurahaistanssejakin kun P sai niitä housuihinsa (miten voikin olla murkkuja NIIN paljon). Että jos joku tulee väittämään ettei meidän otukset saa tarpeeksi lenkkiä tai niiden lihasmassa on heikko, niin hihnan saa ottaa ja lenkittää enemmän, näin me eilen P'n kanssa todettiin. Heh.

Kirjoittelen viimeistään elokuussa taas.

Kiitos kasvatinomistajille kyläilyistä, viesteistä ja kuvista, lämmittää aina kasvattajamamin mieltä kovasti! :)