.:. Aitoc's Avon - Heinäkuu 2006 .:.

8.7.2006

Alma on hurjan pipi. :( Sitä kun kaikille sanotaan, Alman pipin tajuaa hyvin siitä, että ruoka ei maistu. Tänään jäi aamuruoka koskematta. Eilen lähtivät pennut, toissapäivänä oli lääkäriä ja kaikenmoista järjestelyä, eilen oli pentujen pesua ja luovutukset, ajateltiin, että Alma stressaa todella voimaakkaasti, oltiin lääkäriin yhteydessä ja kehoittivat vaan tarkkailemaan.

Alma pissasi toissayönä sänkyyn, eilen sohvalle ja kerran lattialle. Tämä helpotti täysin kun viimeinen (kolmas) pentu oli haettu (Veera on meillä vielä viikonlopun yli). Protestipissaa siis.. ja mitä vielä. Yöllä oli tullut pissa lattialle, aamulla ensimmäisenä vesikipolle ja pieni hetki juomisen jälkeen oksentaminen, ruoka ei tosiaan maistunut. Pientä juomista lisää, heti oksensi (vedet siis pois :( ). Tuli vielä yksi pissakin lattialle. Kaikki ei todellakaan siis ollut kunnossa. Soitto matkalta (oli Salossa näyttely) eläinlääkäriin, saatiin aika iltapäiväksi. Reissussa Alma oksensi muutaman kerran ja pihalla pissi hurjasti. Joi kuitenkin, valitettavasti vaan kaikki tuli heti ylös.

Lääkäri puoli kolmelta, vietiin pissinäyte joka tutkittiin, paha tulehdushan siellä. :( Määrättiin jo lääkettä (antibiootti) kun muistin vielä erikseen sanoa oksentelusta (jotenkin jäi sellainen mielikuva ettei lääkäri ollut sitä huomioinut). Menikin sitten homma vielä uusiksi, Almalta tutkittiin emätin (normaali, ei turvoksissa, ei mitään vuotoa), tisut katsottiin, ei normaalitilanteesta poikkeavaa, vatsa kokeiltiin sekä niin että Alma oli makuulteen että seisoaltaan, ei ainakaan siinä osunut mitään epäilyttävää käsiin. Veden oksentelu vaan on paha, jo näillä ilmoillakin ja muutenkin. Kuume mitattiin, melkein 40'c. :( Eilen mittauksessa se oli 38.5'c.

Alma sai niskanahan alle nestettä (paljon, yhteensä neljään kohtaan), kipupiikin ja oksennuksenestolääkkeen. Mukaan lähti vahva tulehduskipulääke ja ne antibiootit. Pieni reppana, niin kuin ei olisi jo tarpeeksi, kun pennut ovat syöneet aivan kuiviin ja pelkkä luuranko enää jäljellä, nyt vielä kipeänäkin. :( Kuumetta täytyy nyt seurata tosi tarkkaan, ja muutenkin yleisvointia, maanantaina heti takaisin jos kuume ei laske tai jo aikaisemmin, jos vointi huononee selvästi. Reipas pieni oli koko ajan; lääkärissä ja kotona, vaikka kipu oli varmasti tosi kova. Pikaista paranemista Ammulille.

Näyttelyssä oli kuuma! Oli aikamoista hulabaloota olla kehässä nuortenluokan nartun ja avoimenluokan nartun kanssa, meni ihan pakka sekaisin loppujen lopuksi ja kävin valioluokkasakin vielä juoksemassa (tosiaan, niitä tollereita oli 14 eikä 12..). Vilkku oli oikein hyvin lahjottavissa nakeilla ja juoksi tosi hienosti kehässä, hirmu tyytyväinen olen pieneen tättähäärään! Niin oli tuomarikin, kolmesta nuortenluokkalaisesta sai ainoana erin, voitti siis kilpailuluokan, ja pn-kehässä jäi kolmanneksi, saaden varaSERTin! Sanni mokomus tykkäsi niin olla ja mennä, pyörien, kuinkas muutenkaan. Kyllähän tuon näki, kiinteytystä ei ole tullut, onko tullakseenkaan. Hauska pieni on tuollaisenakin, muuten, mutta ei tuomarien mielestä. ;) Neljästä avoimen luokan nartusta Sanni oli toinen eh'n kera, häviten ROP-Nicolelle.

Keskiviikkona oli tosiaan mölliagikisa Sannilla (kilpailevien rata ja meinasi luu nousta kurkkuun kun näin sen, meni tosin ihan sairaan hyvin loppujen lopuksi!), huomenna agirotu (hui!) ja ensi viikolla maanantaina mölliagi, samoin keskiviikkona. Muutaman virallisenkin kisan olen jo katsonut Sannin varalle. ;)

9.7.2006

Agirotu takana, jännä tunne, niin kauan sitä odotti..

Ei sitten kuumempi päivä taaskaan ollut, siellä kiehui, koiria onneksi sai letkulla kastella ja meillä oli pyyhkeet mukana, näppärä vilvoitus kun kasteli pyyhkeen kokonaan ja loimeksi koiran selän päälle. Ilona oli turistina mukana.

Rata oli sellainen, että meinasi mennä sormi suuhun, mutta onneksi Tarja(-kouluttaja) auttoi kinkkisissä kohdissa. Ongelmaksi radalla eivät muodostuneet ne lukemattomat ansat, ei kepit, ei rengas, vaan taas (!) se saakelin hyppy - kierto ja hyppy systeemi, argh, se ihan sama kuin viimeksikin. Taidan ohjata sen ihan killiin, toisekseen, Sanni nyt on päättänyt että kierrä ei tarkoita tuon taivaallista, kunhan mami höpisee mukavia. ;) Siitä peräti kaksi kieltoa, kun palautin niin Sanni tuli takaisin hyppäämättä. Putken jälkeen minätörppö unohdin radan, hah. Kiva juttu, olin jo ohjaamassa väärälle esteelle kun tajusin että ei numeroa, hetkonen.. En tiedä sakottiko tuomari siitä, olin unona noin 2 sekkaa varmaan.

Ratapiirros olisi jeesh, mutta rata alkoi hyppy, rengas, pituus, kepit suoralla. Renkaan ja pituuden välissä loiva kaarros oikealle. Rengas nappiin, kepeille vedin hieman sivuun että sain paremmasta kulmasta ohjattua ja jesh, nappisuoritus! Keppien poisvälin jälkeen suoraan edessä hämyeste, sain Sannin pois siitä ja ohjattua eteen hypylle. Tuon hypyn jälkeen oli se kierto ja uusi hyppy, tässä kämmittiin ne kaksi kieltoa. Hypyn jälkeen uusi hyppy ja putkelle, putken väärä suuaukko edessä, veto vasemmalle, putken jälkeen seisoin hoomoilasena. ;) Vasemmalla hyppy, lähes takaisin ja hyppy, puomi, hyppy, hämyputki, piti viedä valssilla oikealle ja hypylle (en ehtinyt tehdä valssia mutta sain Sannin menemään kuitenkin näppärästi, aikaa vaan kului enemmän). Hypyltä putkeen, hämypuomi, piti viedä vasemmalle keinulle, keinulta valssilla lähes takaisin muurille ja kaksi hyppyä. Suoritimme radan toisena heti Jipon jälkeen.

Sijoitusta odotellessa, hm..

Jäin vielä katsomaan muiden suorituksia hetkeksi, mm Hulivilin tollerit tuli katseltua ja kuvattua. :) Piti lähteä ajoissa kuitenkin himaan, Alma oli kotona Jaakon siskon kanssa, ja Veera hoidossa Marianne-kaverin luona. Kiitos hoitajille! Almaa ja Veeraa ei viitsinyt jättää keskenään, Almaa ei viitsinyt jättää yksin, jos olo muuttuu kehnommaksi. Aamuruoka ei Almalle maistunut mutta päivällä oli syönyt annoksen nappulaa, ei ole oksentanut eikä pissannut enää sisälle. :) Veeran imemistä tosiaan rajoitamme niin paljon kuin pystymme, ei tee varmasti hyvää saada äidinmaidon mukana lääkkeitä.

Sannin keskiviikon rata oli muuten lueteltuna: hyppy, keinu (meinasi tulla vähän vauhdilla), pussi suorassa linjassa, vasemmalla hyppy, vasemmalla A, okseri (5vp), oikealla hyppy, oikealla hyppy, avokulmassa kepit (meni tosiaan hyvin, jesh!), pituus, u-putki, hyppy, veto oikealle putkeen, rengas, hyppy, kierto ja hyppy (5vp), hyppy, puomi, hyppy, hyppy. Huomenna taas kisat, agikisakärpänen kun puraisee, niin se todella puraisee. :)

Muita asioita; olimme veneellä käymässä männä viikolla, viikko sitten olimme hermolomalla mökkeilemässä Hartolassa, isot koirat oli mukana, Erika-sisko hoiti pentuja kotona. Sanni, Alma ja Ilona asuivat järvessä koko ajan, nukkuivat yön, ja takaisin järveen. ;) Pennut olivat kunnolla (hyvästi kukka) ja Alma ei ikävöinyt vauvoja, tosin, kun tulimme kotiin, oli kiire sisälle imettämään vauvoja (Alma kitisi joka oven takana..)

15.7.2006

Sannilla hieno näyttelypäivä takana, varaSERT paukahti, olisihan se ihan oikeakin serti kelvannut, mutta ehkä vielä joskus. :) Nyt on plakkarissa sitten 8 sertiä ja 2 varasertiä. Ei ollut onneksi enää niin kuuma, oli paljon tuttuja kehässä, mukava seurata. Narttuja oli yhteensä 7, kaksi avoimen luokan narttua sai erin, siinä samalla parasnarttu-sijoitukset.

Sanni esiintyi muuten tänään hienosti mutta jostain syystä ravi ei luonnistunut oikein ollenkaan. Kehän laidalta sanottiinkin sitten, että ihan kuin Sanni olisi varonut, pipikö pienellä? Raasu. Tuomari sanoi kun sijoitti erin ekan ja tokan, että Sanni on todella hyvä ja kaunis, mutta nartuksi aika ronski ja saisi olla vähän tiiviimpi (vähän..) Bussilla mentiin näyttelyyn, veljeni Toni lähti kaveriksi mukaan. Ostettiin vielä tuliaisiksi karvaisille kavereille luut.

Alma on jo paljon parempi, lääkekuuri on yhä päällä (antibiootti, tulehduskipulääke loppui eilen). Ehkä ihan hitusen on tullut massaakin ja tisut on vetäytyneet.

Sannin kanssa mölliagissa; maanantaina sekä möllimölli, että kilpailevien rata. Mölli meni tosi hyvin, oltais oltu neljäs mutta osallistuttiin kilpailun ulkopuolella. Kilpailevien rata, öh, Sanni mm hyppi putkien päällä ja.. :D Pistetään taas omaan piikkiin vaikka oli se Sannikin aika hassu. Keskiviikkona vain kilpailevien rata, saakeli, näki heti että siitä ei tule mitään, ja jep. Ekana rengas, Sanni tuli ali (koskahan viimeksi rengas on mennyt väärin..), sen jälkeen hyppy ja ansana puomi edessä, sinnehän se painoi häntä suorana. Pah. Muuten meni ohjailut ihan metsään, omakaan kunto ei ollut ihan loistava, Sannilla oli suorastaan hauskaa. No, sehän se pääasia onkin. ;)

Tässä ollut nyt mielenkiintoista loppuviikolla, kuinka paljon sitä voikaan olla tavaraa koneen kiintolevyllä, sen tajuaa vasta kun kaiken menettää. Maanantaina Tiitun (Veera) kotiinlähdön jälkeen istuin koneen eteen, tarkoitus siirtää viimeiset pentukuvat koneelle ja polttaa kaikki talteen ettei vaan käy niin että kone hajoaa. Jep. Myöhäistä. Mustaa vaan ruudussa, levy oli muutamassa firmassa ja ei pystytty mitään tekemään, ainokainen vaihtoehto on lähettää levy Norjaan, siellä ehkä saadaan kuvat pelastetuksi (muulla ei ole väliä, ovat korvattavissa, mutta ne pentukuvat..) Taitaa olla edessä kavereiden kuvien lainailu, onneksi netissä on 4.5 viikkoiset kuvat ja seisomiskuvat 7-viikkoisista, luonnollisesti kuitenkin harmittaa suuresti. Olisi vaan pitänyt välissäkin ottaa varmuuskopiota. Kaikkea sitä sattuukin..

17.7.2006

Käytiin päiväseltään koirapuistossa, tytöt tykkää siellä aina kirmailla välillä. Tapana on vielä tehdä niin, että ensin isojen puolelle, sitten pienten. Tänään käytiin vain pienten koirien puolella.

Oon mä tuon naisen ja hänen koiransa nähnyt aiemminkin. Saakelin iso täystypätty dobberi, liekö olen siitä joskus tännekin kirjoittanut. Niittipanta kaulassa, vaahto suusta lentäen huutaa portin pielessä, omistajamummeli huutaa koiran huudon yli ja huitoo käsillään vimmatusti joka puolelle

"Menkää pois, menkää heti pois, älkää tulko enää yhtään lähemmäksi."

Isojen koirien puolella olivat. Kävelin portille, tarkoitus mennä pienten puolelle, sinne on pakko mennä sen isojen portin edestä. Dobberi hyökkää aitaa vasten, saa siinä jo hetken pelätä, että entä jos se tuleekin läpi. Harvoin näkee edes noin isoa dobermannia.

"Menkää heti pois, ei enää yhtään lähemmäksi, tämä koira vahingoittaa todella pahasti sinun koiriasi!"

Pienten puolelle sisälle, portti perässä kiinni. Omistajamummeli mesoaa edelleen kuinka hänen koiransa pistää mun koirat matalaksi. Kysyin että anteeksi, ja olisiko parasta ulkoilla tuollaisen koiran kanssa jossain muualla? Siitäkös se vielä riemastui enemmän. Lähdin tyttöjen kanssa kiertämään puistoa, dobberi ei saanut hetken rauhaa kun meuhkasi oman portin pielessä, omistajamummeli huutaa kuin palotorvi. Käveli sitten lähelle kolme nuorta tyttöä, tulivat Sannia, Almaa ja Ilonaa moikkaamaan, ja kuuluu huuto

"Menkää heti pois, älkää tulko enää lähemmäksi, tämä minun koirani ei pidä yhtään lapsista ja vahingoittaa teitä pahasti jos tulette lähemmäksi, tämä puree teitä verkkoaidan läpi, menkää pois."

Voi haloo. Kaikkea sitä näkeekin.

(ja ps. Rakastan dobberia suuresti rotuna, tuossa on jotain pahasti häikkää.)

23.7.2006

Olemme viime aikoina olleet eläinlääkärin kanta-asiakkaita, ei mikään tavoiteltava ja hieno saavutus ollenkaan. Ilonan silmätulehdus, Alman virtsatietulehdus, pitihän Sanninkin jotain keksiä.

Juoksuthan alkoivat noin 5 viikkoa sitten. Kestivät 2 viikkoa, ja ihmettelin tuota suuresti. Tärpit olivat melko selvästi siinä 10 vuorokauden kohdilla. No, pääsimme harrastamaan, agikisat eivät jääneet juoksun takia väliin.

Torstaina Sanni makoili selällään ja olin huomaavinani jotain peräpeilissä, jaiks, vuotoa.. Mittasin kuumeen (reilu 38'c), hieman nuutunut, mutta liekö vain masennusta kun ei ole niin aktiivisesti nyt harrastettu, vain omaksi iloksi tokoa kotosalla. Vuoto oli kuin tärppivuoto, ei haissut pahalta. Pakko sitä oli kuitenkin soittaa perjantaina lääkärille, että mitä ovat mieltä, ettei vaan kohtutulehdusta ollut.

Saatiin heti aika, saman tien lekurille tarkistamaan. Sanni kantoi omaa keppiään (mitä säilytetään tuossa ulko-oven edessä ;)) vastaanottoon asti, iloisena, häntä kauniisti ylhäällä, leikillisesti hyppeli. Ei kovin kipeältä edelleenkään vaikuttanut. Pääsimme tutkimukseen heti (paino 16.8kg, eli se Sannin normaali). Katsottiin koko koira läpi, lämpö 38.3'c, vatsassa ei tuntunut mitään huolestuttavaa, vuoto oli kirkasta, oljenkeltaista edelleen. Otettiin papanäyte, sen tuloksen saimme lauantaina. Tutkimuksen perusteella kaikki ok, mutta varmistus vielä, ettei olekin kytemässä tulehdusta.

Pah. Eilen kun ajelimme kavereiden häihin sain eläinlääkärin kiinni. Jep. Juoksut, ja vieläpä oikein hyvässä vaiheessa! :D Sannin mokoma. Katselin kotona, että ihan kuin tärpit, vuoto, hännän kääntyminen, ja käytös viittasivat pitkälti siihen. Pakko tuo oli kuitenkin tsekata, kohtutulehduksen kanssa kun ei parane leikkiä.. Onpa sitten ihan eläinlääkärin toimesta nyt todettu asia. Se, mikä johti tuollaiseen, että ensin on 2 viikon juoksut, melkein 3 viikon tauko, ja taas jatkuu, on mysteeri. Kuulemma koirat välillä näin tekevät. Kuullut kyllä, mutta oletin, että tämmöinenkin tulisi hieman pidemmällä välillä edes. ;)

Mitäpä Sanni ei mamin eteen tekisi, vaikka juoksujaan siirtäisi..

Kotona Sanni on kiehnännyt ja ulos olisi kiva mennä vähän tummia isoja uroksia liehittelemään. ;) Pirteä tuo on, sisällä edelleen aika viilipytty, pihalla mennä koheltaa keppinsä kanssa. Hassu otus, kaikin puolin. Alma on ihan kunnossa, mutta ennen reissua vielä viedään näyte lääkärille ja tarkistetaan kunto. Reissu meillä hieman muuttui, lähtö keskiviikkona illasta, Sauvon mökille, Alma menee sinne hoitoon, Sanni ja Ilona pääsevät faijan kaveriksi Niipperiin. Torstai-aamuna laivalla Turusta yli Tukholmaan, sunnuntaihin saakka Mariestadissa. Sen jälkeen vielä viikko Norjaa kierrellen. :)